zondag 9 november 2008

Ding 11... Wiki...


Na een avondje Holland Casino, ga ik weer verder met de Dingen, van 23 aparte eenheden, nadat ik eerst een stapel was heb weggewerkt, 2 films heb zitten kijken en nu zit te wachten op iets wat op eten lijkt.
Ik wil deze "Dingen" eigenlijk voor mijn vertrek uit de bibliotheek Hardenberg afgerond hebben. Moet dus nog hard aan de slag, maar of het haalbaar is?!?
Heb bekeken wat er van mij verwacht werd. Snap het principe wel. De bibliotheek site in Deventer ziet er mooi uitziet, maar hoe ik daar dan iets aan toe zou kunnen voegen is me nog wat onduidelijk. Dat 'probleem' heb ik ook bij andere Wiki's... Brida heeft het zelfs over een Sinterklaas-Wiki. Hoe dat werkt, zal ze me vast nog wel een keer uitleggen. Denk dat ik een essentieel "ding" gemist heb in dit "Ding" om het echt helemaal te snappen. Meestal is "zien/doen" makkerlijker voor me dan eerst lezen wat er gebeuren moet (denk aan de altijd ellende gevende gebruiksaanwijzing). Het principe van een online encyclopedie spreekt me wel aan. Ben alleen benieuwd wie het verifieert op waarheden.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

De eerste, echte en enige Wiki! Leuk plaatje! Ja ja, de Sintsnijder wiki....Tis wat.... Het werkt prima. iedereen zijn eigen pagina waarin-ie zijn wensen op kwijt kan. Eventueel aangevuld door wat anderen voor hem/haar leuk vinden. En maar commentaar geven! Het is leuk om te gebruiken....

Jan te Bokkel zei

Ik denk dat je het principe van de online encyclopedie wel gevat hebt.
Een basisidee daarbij is dat de openheid er voor zorgt dat er alleen maar ware dingen verteld worden, maar dat is niet altijd zo...